Mam wrażenie że to jakiś surrealistyczny chocholi taniec Przemka z panną biurokracją. Dalej Przemek rozbij jej łeb przy następnej figurze. Niech łajza wie jak się w Czeladzi hołubce wyczynia.
_________________ Dlaczego Czeladź nie ma własnej oczyszczalni ścieków?
Pij mleko, będziesz wielki.
Chcę Wam pokazać jak prosto jest skosić trawę na boisku
Streszczenie całej sytuacji:
Telewizja:
TVS napisał/a:
[...]Według nich wystarczy, żeby służby miejskie skosiły trawę i wyrównały teren. Urzędnicy przekonują jednak, że to nie takie proste. - Ten teren nie jest miasta, jeśli będzie to teren miejski, będziemy mieli podstawę do działania, można podać przykład: czy remontowałby Pan cudze mieszkanie? Nie, bo nie ma Pan na to ani zgody, ani nie wydałby Pan na to pieniędzy - wyjaśnia Wojciech Maćkowski z UM w Czeladzi.[...]
Pismo do Premiera:
Przekazanie sprawy do Ministerstwa Skarbu:
Przekazanie sprawy z Ministerstwa Skarbu do Starostwa i Ministerstwa Gospodarki:
Przekazanie sprawy z Ministerstwa Gospodarki do Spółki Restrukturyzacji Kopalń:
Co do samej biurokracji to dziś w jakiejś TV (chyba TVP) pokazano ciekawy przykład: jeden z mieszkańców Szczecina wystąpił o udostępnienie informacji publicznej w postaci jakiś tam protokołów czy czegoś... ponad tysiąc stron panie od kilku dni dla wnioskującego muszą kserować, i kserują
Starostwo pyta, czy te działki nie są już własnością Miasta Czeladź
Byłem dzisiaj w tej sprawie w Starostwie i teraz trzeba ustalić, czy te działki faktycznie są własnością Skarbu Państwa, czy może podlegają komunalizacji. Odpowiedzieć musi Burmistrz.
Okazuje się, że to co jest w ewidencji, nie koniecznie musi być prawdą lub aktualne.
Starostwo pyta, czy te działki nie są już własnością Miasta Czeladź
Byłem dzisiaj w tej sprawie w Starostwie i teraz trzeba ustalić, czy te działki faktycznie są własnością Skarbu Państwa, czy może podlegają komunalizacji. Odpowiedzieć musi Burmistrz.
Okazuje się, że to co jest w ewidencji, nie koniecznie musi być prawdą lub aktualne.
Paranoja.
Najszybciej by się o tym przekonać czyje to jest wystarczy coś na boisku np: zacząć kopać. To właściciel sam się ujawni.
_________________ Nawet piekło nie zna gniewu urażonej kobiety Nigdy nie zaczynaj rozmowy z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
To nie nasz problem.
_________________ Moja Czeladź - Moje miejsce. Gość, po co nam powiat będziński? Moja Czeladź NIEZALEŻNY portal o Czeladzi. Czeladzkie Stowarzyszenie "ROZWÓJ MIASTA" - Nam Zależy!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum