_________________ Moja Czeladź - Moje miejsce. Gość, po co nam powiat będziński? Moja Czeladź NIEZALEŻNY portal o Czeladzi. Czeladzkie Stowarzyszenie "ROZWÓJ MIASTA" - Nam Zależy!
To miejsce raczej nie jest właściwe do parkowania.
_________________ Moja Czeladź - Moje miejsce. Gość, po co nam powiat będziński? Moja Czeladź NIEZALEŻNY portal o Czeladzi. Czeladzkie Stowarzyszenie "ROZWÓJ MIASTA" - Nam Zależy!
_________________ Nawet piekło nie zna gniewu urażonej kobiety Nigdy nie zaczynaj rozmowy z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
To miejsce raczej nie jest właściwe do parkowania.
Nie ma znaków zakazu, a krawężnik mało oddziela chodnik od jezdni więc nie ma co się dziwić. Miasto tak genialnie wymyśliło miejsca parkingowe że raz - są one niezauważalne, nie widać gdzie się zaczynają a gdzie kończą zza kierownicy samochodu bo krawężnik ma 1,5cm a dwa - jest ich po prostu zbyt mało. Więc taki obrazek to norma.
Nie doszukiwał bym się tu winy miasta, a raczej polskich kierowców. Ci są tak przywiązani do swoich czterech kółek, że jeśli by mogli to pewnie by wjeżdżali nimi do sklepów. Poza tym parkowanie u nas byle jak, byle gdzie to norma. Przykład: okolice obu targowisk w soboty.
Udowodniliśmy już że jeśli w takich miejscach postawi się jakieś przeszkody to kierowcy potrafią znaleźć inne, mniej przeszkadzające pieszym miejsca parkingowe.
Tak też powinno być też na rynku - słupki, wysokie krawężniki i nie dość że estetycznie wszystko się wyraźnie od siebie oddziela (jezdnia od chodników) to i jeszcze spełnia lepiej swoje przeznaczenie niż wkopane do poziomu 0 krawężniki. (patrz:Małachowskiego w Będzinie)
Kolejny raz przypomnę że w tym temacie nie dyskutujemy lecz wrzucamy zdjęcia rynku.
Udowodniliśmy już że jeśli w takich miejscach postawi się jakieś przeszkody to kierowcy potrafią znaleźć inne, mniej przeszkadzające pieszym miejsca parkingowe.
damian napisał/a:
Poza tym parkowanie u nas byle jak, byle gdzie to norma.
Chodzi właśnie o to, żeby nie parkować byle jak nawet jak nie ma przeszkód. Płotki i przeszkody są dla bydła, nie dla ludzi.
Robert Zach napisał/a:
Kolejny raz przypomnę że w tym temacie nie dyskutujemy lecz wrzucamy zdjęcia rynku.
O, sorry! Nie zauważyłem. Proszę, chociaż nie wiem co to zdjęcie wniesie do tematu
_________________ I love Gość wywrotki, nie wywrotki...
Wniosło wiele, widać, że przydało by się obudowę kamery przetrzeć.
_________________ "Ulice mego miasta w mej hemoglobinie
Momenty mego miasta wyświetlone jak w kinie
Ulice mego miasta podarte jak ja
Tkwię w tym tlenie jak w szkłach piach"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum